Τεχνικές Παραγωγής, Οργάνωσης και Τυποποίησης Τοπικών Προϊόντων

  • Προστασία φυσικών πόρων- περιβάλλοντος και Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής
  • Καλλιέργεια: Ορισμοί – φιλοσοφία. Διαφορές συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας
  • Αρχές βιολογικής γεωργίας – Πιστοποιητικοί οργανισμοί
  • Θρέψη φυτών
  • Φυτοπροστασία στις καλλιέργειες
  • Ολοκληρωμένη Διαχείριση παραγωγής
  • Οργάνωση και Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
  • Συσκευασία και τυποποίηση γεωργικών προϊόντων
  • Προώθηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων
  • Βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ
  • Υγεία και ασφάλεια της εργασίας
  • Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας
  • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας
  • Παραδοσιακά επαγγέλματα και τοπικά προϊόντα
  • Τοπικά προϊόντα και πολιτισμός
  • Τεχνολογία στην παραγωγή και διακίνηση τοπικών προϊόντων
  • Διακίνηση τοπικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας
  • Υπηρεσίες του κύκλου ζωής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων
  • Εκπόνηση διαγνωστικής μελέτης για την καταγραφή και ανάδειξη τοπικών προϊόντων
  • Ποιότητα πιστοποίηση, πράσινη επιχειρηματικότητα και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα
  • Ο κύκλος ζωής παραδοσιακών τοπικών προϊόντων
  • Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας στη Γεωργία: Παραγωγή – Χρήση
  • Εναλλακτικές μορφές Γεωργίας: Οικονομικές και Κοινωνικές πτυχές
  • Εναλλακτική Γεωργία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Φυτική και Ζωική Παραγωγή
  • Αειφορική Ζωική Παραγωγή με Έμφαση στην Ευζωία των Παραγωγικών Ζώων