Τουρισμός

1. Αγροτουρισμός – Οικοτουρισμός

  • Αγροτουρισμός – Γενικές έννοιες
  • Ίδρυση, λειτουργία και οικονομική διαχείριση μίας αγροτουριστικής επιχείρησης
  • Προβολή (Μάρκετινγκ) αγροτουριστικών επιχειρήσεων
  • Αγροτικη αναπτυξη: προοπτικες και προκλησεις
  • Εργαλεία ανάπτυξης της  εξωστρέφειας – πως κερδίζεται το παιχνίδι της εξωστρέφειας
  • Τουρισμος: η επομενη ημερα – εργαλεια αναπτυξης
  • Ανθρωπινο δυναμικο: επενδυση στη γνωση
  • Βιολογική καλλιέργεια εναλλακτικών κηπευτικών
  • Οικοτουρισμός
  • Διαχείριση αποβλήτων και επεξεργασία λυμάτων σε οικοτουριστικές μονάδες
  • Επάρκεια ενέργειας και έλεγχος σε τουριστικά ακίνητα και καταλύματα
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε τουριστικά καταλύματα
  • Προσαρμογή του τουρισμού στις κλιματικές αλλαγές
  • Μηχανισμοί υποστήριξης αποφάσεων για τη διαχείριση της βιωσιμότητας σε τουριστικά καταλύματα
  • Περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη
  • Περιβαλλοντική συνείδηση & εκπαίδευση των τουριστών
  • Κίνητρα και φραγμοί οικοτουριστικής συμπεριφοράς
  • Πράσινες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα
  • Το κόστος και τα οφέλη του οικοτουρισμού
  • Ο οικοτουρισμός: Μέθοδος αλλαγής προτύπων μαζικού τουρισμού
  • Οικοτουριστική ανάπτυξη σε ερημωμένες περιοχές
  • Εθνικοί οργανισμοί τουρισμού
  • Επενδύσεις στον οικοτουρισμό
  • Όργανα χρηματοδότησης οικοτουριστικών δράσεων
  • μη κυβερνητικοί οργανισμοί προστασία του περιβάλλοντος

2 Οινοτουρισμός – παραδοσιακά προϊόντα 

3 Προσκυνηματικός Τουρισμός 

4 Εκπαιδευτικός Τουρισμός

  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για φοιτητές πανεπιστημίων και κολεγίων.
  • Προγράμματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου για εκδρομές σχολείων και πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Προγράμματα εκπαίδευσης και γνωριμίας της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Προγράμματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας

5. Γαστρονομικός τουρισμός: Η εναλλακτική πρόταση

  • Γαστρονομικός Τουρισμός: Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ποιότητα των αργοδιατροφικών προϊόντων
  • Δράσεις στήριξης των ελληνικών προϊόντων ως προϋπόθεση ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας
  • Γαστρονομία και Τουρισμός στο Εξωτερικό
  • Γαστρονομική Προσφορά στο Εξωτερικό
  • Γαστρονομία και Τουρισμός
  • Τουριστικοί Φορείς και Γαστρονομία
  • Γαστρονομία και Τουρισμός στην Ελλάδα
  • Περιοχές της Ελλάδας με Ιδιαίτερη Γαστρονομική Ταυτότητα
  • Σχέδιο Ενσωμάτωσης της Γαστρονομίας στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού
  • Η ταυτότητα του ατόμου και ο ρόλος της γαστρονομίας
  • Η κινητικότητα των τροφίμων
  • Οι αλλαγές στη γαστρονομική προσφορά εξαιτίας του τουρισμού
  • Τουρισμός και τρόφιμα
  • Οι βασικές τάσεις στη γαστρονομία σήμερα
  • Εξαγωγικό μάρκετινγκ,
  • εξαγωγικό branding,
  • εμφιάλωση και συσκευασία προϊόντος για δυναμική εικόνα στις ξένες αγορές,
  • Τελωνιακά-δασμολογικά θέματα