Καλλιέργεια Τοπικών Προϊόντων της Ελλάδας

  • Φυτά μεγάλης καλλιέργειας (Σιτάρι- Κριθάρι- Καλαμπόκι- Βαμβάκι κ.α.)
  • Δενδρώδεις Καλλιέργειες (Αμυγδαλιάς -Μηλιάς- Αχλαδιάς, Ελιάς, Πορτοκαλιάς κ.α)
  • Καλλιέργειες Αρωματικών Φυτών (χαμομήλι, βασιλικός,  μάραθος,  φασκόμηλο,  θρούμπι,  θυμάρι,  φασκόμηλο,  ρίγανη, δίκταμος,  μελισσοβότανο,   Λεβάντα η στοιχάς, τσάι του βουνού,  Μέντα η σταχυώδης, δενδρολίβανο κ.ά.)
  • Καλλιέργειες Ενεργειακών Φυτών (Ηλίανθος,Ελαιοκράμβη, Σόγια, Ρετσινολαδιά, Ατρακτυλίδα, Camelina sativa, Σιτηρά, Καλαμπόκι, Ζαχαρότευτλα, Γλυκό σόργο, καλάμι, μίσχανθος, αγριαγκινάρα,  ψευδακακία, λεύκα, ιτιά,  κενάφ, ινώδες σόργο κ.ά.)
  • Βιοδυναμικές καλλιέργειες-βιομικροκαλλιέργειες ή Εναλλακτικές Καλλιέργειες (στέβια, ιπποφαές, κρανιά, blueberry, goji berry, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, καρυδιές, κ.ά.)
  • Εφαρμογή καλλιεργητικών πρακτικών που προστατεύουν τους φυσικούς πόρους
  • Καλλιέργειες με την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία & ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο